B-Tonegrafie

The B-Tones , Breda Beat, Sixties tot heden.
Lekker met of zonder stekker en niet alleen voor oudere Beatnixen.
.
The B-toners;

 

Na jaren van succes als The Real Stalions (youtube) in de jaren 80 en 90, was het eind jaren 90 voor Martin van Riel en Peter Hengst weer eens tijd om lekker samen muziek te gaan maken.

Na het stoppen van The Real Stalions was het een paar jaar rustig in Breda. Toch ging het weer kriebelen bij Martin en Peter en werd het plan geboren om een “akoestisch bandje” te starten. Lekker in het atelier van Peter Beatles liedjes spelen.

Al snel werd contact gelegd met de ervaren bassist Bernard Sterk, want een beetje bas zou wel fijn zijn. Bernard bekend van Rock Revival, Street Level ( YouTube), The Kinks Tribute (Youtube) enz., heeft een gemeenschappelijke passie voor “THE FAB FOUR” . Hij is iemand met een visie, iemand die met zijn jaren lange ervaring zich niet gek laat maken. Niet veel later moest er toch maar een drummer bijkomen. De bijna muzikaal ingeslapen familieman en kleuterschoolvriend Raymond Merkx kwam in beeld. Hij zou rustig met brushes op zijn snare de boel gaan begeleiden.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en vele optredens volgen, met en zonder stekker. Het repertoire wordt uitgebreid met nummers van  The Stones, The Kinks, Them, The Beach Boys en The Monkees. Daarnaast komen er zelfs al diverse eigen nummers op de plank.

Een paar jaar later komt gitaarleraar, pianist en oude bekende Martin Zandstra (ook een ex Real Stalions) bij de band. Hij brengt met zijn conservatorium achtergrond meer structuur in de B-Tone sound. Hij introduceerde de “surf” en het begrip “vertreinen”, wat impliceert dat we weer een tandje sneller gaan .:) Helaas moest kort daarop Peter Hengst om persoonlijke redenen stoppen met de band en verhuisde naar Berlijn.

Een aantal hoogtepunten zijn een superoptreden in Vredenburg Utrecht, 2002, op de Beatles fanclubdag en “The Beatles Convention” . Hier hebben we een tribute gebracht aan de toen net overleden George Harrison. Maar ook legendarisch was de Kerst Mezz 2012 met een compleet repertoire Kerst-Beat. Maar ook de reeks Beatlemania concerten zijn wel een hoogtepunt te noemen. Aangevuld met top-pianist, en geen onbekende in Breda, Toon Plasman.

Tot op heden wordt er nog steeds regelmatig opgetreden. Het blijft moeilijk kiezen, want optreden is leuk, maar eigen nummers schrijven en opnemen is ook bijzonder leuk.

En het sjouwen met de ”zooi” begint na 30 jaar op te breken. Gelukkig hebben we een fantastische oefenruimte, waar we iedere vrijdag bij Super Nel repeteren!
In de ” Roosevelt studio Breda” genieten we nog steeds van “Coca Cola”, een wijntje en natuurlijk veel chips.

Rock and Roll maar vooral veel BEAT Yeah Yeah Yeah

_________________________________

Any questions or comment;